Ridskolan i Skövde

Jutagården-Ridskolan med det lilla extra

På anläggningen Jutagården strax utanför Skövde bedriver Skultorps Ryttarsällskap sin verksamhet som består av ridskola, ridläger och tävling. 

         

 

Bakgrund

Skultorp Ryttarsällskap har bedrivit sin verksamhet på Jutagården i närmare 50 år. Den startades upp av Ylva Lovén-Swärd som är en välkänd hästkvinna i Sverige. Hon var bland annat med och startade upp ponnysporten i Sverige, Hon har varit mångårigt aktiv både på distriks- och riksnivå inte minst när det gäller utbildnings- , säkerhet- och ridskolefrågor. På Jutagården bedrev hon bland annat ridskola, tävling och träningsverksamhet samt uppfödning av ponnyer och galopphästar. Det är många välkända elitryttare som startat sin karriär på just Jutagården och hos Ylva Lovén Swärd och det finns en hel del fina ponnyer ute i landet som är uppfödda här på Jutagårdens Stuteri.

2006 var året då Frida Hansson tog över och flyttade till Jutagården. Frida är Ridskolechef och ägare av Jutagården.

 

Skultorps Ryttarsällskap bedriver idag Ridskole- , tränings-, ridläger- och tävlingsverksamhet här. På ridskolan har vi över 200 elever på blandad nivå och ålder. Allt ifrån ridlekis till tävlingsryttare och barn till vuxna. Två tredjedelar av våra elever är erfarna ryttare som ridit här länge. De flesta rider på lektionshäst men många väljer också att ta med sin egna häst till ridskolan antingen någon gång ibland eller varje veckan. Det kommer 30 gästande hästar varje vecka som eleverna tar med sig till sin ridlektion. Vi har flertalet träningsgrupper för barn, ungdom och vuxna. Det är ca 30 elever som rider två gånger/vecka på lektion. Det är ca 35 elever som har tävlingslicens och är ute och tävlar upp till och med SM-nivå. Vi erbjuder ridskoleelever som inte har egen häst att tävla i så väl hopp som dressyr både individuellt och i lag. På ridskolan är alla grupper fulla och vi har fram för allt på vuxen och nybörjarsidan-barn ganska lång kö. Vår målsättning är att försöka starta upp en ny barngrupp varje termin om det finns en ledig tid.

 

 

Det bästa med Jutagården och SRS

 
 

 

 

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde