Utbildningsplan

Lektionsplanering

  • Ridlekis och nybörjarlektioner har en egen terminsplanering där man tar hänsyn till ålder och förutsättningar för att uppnå en rolig och stimulerande utbildning.

 

  •  Juniorlektionerna bygger på Svenska Ridsportförbundets utbildningsmärken. Läs mer under fliken ryttarmärken.

 

  • Tränings– och vuxenlektionerna utgår ifrån utbildningsskalan och individuella måldokument. Hänsyn tas till tävlingssäsongen och särskilda behov och önskemål.

 

Måldokument
Målsättningen är att tillgodose varje elevs enskilda behov och önskemål. För att underlätta det arbetet låter vi alla ridgrupper fylla i ett måldokument i början av varje termin. (Med undantag ridlekis) När det är ifyllt och klart går din ridlärare igenom det och försöker ta hänsyn till allas önskemål när terminsplaneringen göres.

 

Lektionsupplägg

Vanligtvis brukar lektionsupplägget vara 2 ggr dressyr, 1 gång markarbete och 1 gång hoppning. Under dessa 4 gånger brukar eleven ha samma häst för att sen när det börjar om med dressyr igen byta häst. När det är hästbyte, dvs efter hoppningen kan eleven vara med och önska häst. Detta gör eleven i horsemanager. (Den funktionen kommer förhoppningsvis inom kort) 

Detta är undantaget Ridlekis, Nybörjarnas första lektioner, tränings och vuxengrupper där det kan förekomma enskilt anpassade upplägg.

 

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde

 

Feed not found.