Att rida på lektion

Stallregler

 • Stallet är hästens hem och där uppträder man på ett lugnt säkert sätt.
 • Hälsa och var trevlig mot alla i stallet, såväl tvåbenta som fyrbenta.
 • Vid all hantering skall hästen vara uppbunden. Lämna aldrig hästen utan tillsyn när den är uppbunden.
 • När man är på väg in i boxen är det viktigt att man gör hästen uppmärksam på att man kommer.
 • När man leder hästen använder man alltid grimma och grimskaft.
 • Håll alltid säkerhetsavstånd såväl bakom som mellan hästar.
 • Vid all hantering av hästen skall personer under 18 år bära hjälm och gärna säkerhetsväst. Vi rekommenderar alla att ha det.
 • Tänk på att lägga tillbaka det du har tagit fram. Var sak på sin plats. Stallgången skall hållas fri från föremål, använd krokar till grimmor, hjälmar, säkerhetsvästar m.m.
 • Ridskolan ansvarar inte för privat utrustning.
 • Vid all ridning på anläggning ska sko med klack/ridstövel, godkänd ridhjälm (säkerhetsväst) användas.
 • Parkering sker på anvisad parkeringsplats. Respektera bilfritt område.
 • Det är endast tillåtet att röka vid den rökruta som finns vid parkeringen. All annan rökning på anläggningen är förbjuden.
 • Målsman ansvarar för syskon eller andra medföljande barn: De måste hållas under uppsikt.
 • Besökande hundar måste hållas kopplade.
 • Barnvargnar får inte vara i direkt anslutning till hästarna.
 •  

 

Säkerhetsutrustning

Utrustning ridning:

På vår anläggning rider alla med hjälm. Barn och ungdomar under 18 år ska även rida med säkerhetsväst. Vid hoppning och terräng ska alla oavsett ålder bära säkerhetsväst.

Utrustning hästhantering:

Barn och ungdomar under 18 år ska ha hjälm och gärna säkerhetsväst vid all hästhantering. Är man över 18 år rekomenderar vi att man följer samma regler. 

Det finns att låna utrustning men vi ser gärna att man efter en tid köper egen eftersom en korrekt tillpassad utrustning alltid är det säkraste alternativet. 

 


 

Skötsel i samband med sin ridlektion

Jutagårdens ridskola vill inte bara skapa duktiga ryttare utan även riktiga hästmänniskor som förstår vikten av teori, häst och stallkunskap. På Jutagårdens ridskola hjälps alla åt att skapa en underbar stallmiljö som hästar och människor trivs att vara i. Vi sätter hästens välbefinnande i centrum, tar ansvar, månar om att alla hästar ska trivas och inser vikten av god individanpassad hästskötsel. På detta sätt skapar vi lugna, glada och välmående hästar som uppskattar samma sak som oss, nämligen ridning. 

Som ridande elev på Jutagårdens ridskola är det därför en självklarhet att ta hand om den häst man rider som om den vore sin egen. Hästskötsel före och efter sin ridlektion, utsläpp, mockning, vatten och foder är en naturlig del i att rida lektion på Jutagården.

 

Här finns ett dokument med samlad information kring vad som förväntas av dig i samband med din ridlektion.

 


 

Förebyggande smittskyddsregler

Det finns en rad smittsamma hästsjukdomar som ständigt figurerar i vårt avlånga land. Att få en sådan sjukdom kan vara förödande inte minst för våra kära hästar utan också för hela vår verksamhet.

På Jutagården tar alla ansvar 365 dagar/år. 2015 införde vi på Jutagården regler och rutiner för att förhindra spridningen av smittsamma hästsjukdomar. Alla som rider hos oss ansvarar för att känna till de regler och bestämmelser vi satt upp för att skapa en smittfri anläggning samt förhindra en eventuell smittspridning. Vistas man i flera stall har man flera uppsättningar med utrustningar och är noggrann med att hålla isär dem. Man får inte använda hjälm, skor, borstar, schabrak etc på Jutagården som man även har i ett annat stall. 

Här finns samlad information med de regler och bestämmelser vi satt upp för alla er som vistas på Jutagårdens ridskola. 

        

På Jutagården tar vi det säkra före det osäkra. Tillsammans månar vi om våra hästar och skapar förutsättningar för en smittfri anläggning. Tack för att vi alla hjälps åt.

 

 

 

 


 

 

 

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde