Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/f/a/jutagardensstuteri.se/httpd.www/templates/jutagarden/functions.php on line 191

Projekt - som berikat vår verksamhet

Här nedan redovisar vi några av de projekt som SRS sökt och blivit beviljade. Projektstödet (f.d Idrottslyftet) är ju centralt styrda pengar man kan söka hos Svenska Ridsportförbundet. SRS:s ambition är att gärna genomföra projekt som ett komplement till ordinarie verksamhet. Det berikar, utvecklar och förstärker samt skapar mervärden för alla våra föreningsmedlemmar.


 

Ridsporten 100år/SRS 40år år 2012

Klubben bjöd på tårta till 200 personer ordnade ponnyridning/prova på- ridning samt ryttaruppvisning.

 Projekt kring Ridsportens ryttarmärken 2014 och 2016

En genomtänkt satsning på teori och Ridsportens ryttarmärken. Där årets temakvällar hade olika inriktningar och innehåll från ämnen i ryttarmärkena. Märke 1 – 4 och brons. Viktigt att lyfta teoretisk kunskap kring hästen, vi har tagit fram eget teorimaterial till varje elev.


Station 1 ta in och släppa ut häst
Station 2 Göra iordning boxen, mocka
Station 3 Foder
Station 4 Hästskötsel
Station 5 Uppsittning
Station 6 Munderingsvård
Station 7 Visa häst vid hand
Station 8 Utrustning.Talangutvecklingsprojekt 2 år 2014-2015

Ett lyckat projekt där det deltog 16 ungdomsryttare varav 6 på ridskolans ponnys.
Två projektledare till lika ridlärare deltog också samt många engagerade föräldrar till ryttarna.
Ryttarsatsningen träffades en gång per vecka i ett rullande fyraveckors schema bestående av ridning, självständig teori, teori med lärare samt fysträning för ryttare.

Utöver det har det förekommit följande aktiviteter:
- Clinic med Marie Zetterqvist
- Clinic med Pether Markne
- Clinic med Susanne Gielen
- Clinic med Rasmus Bagger (mental coach)
- Träningshelg hemma hos Pether Markne och Per Sandgaard – En av höjdpunkterna
- Studiebesök och föreläsning på Strömsholm
- Föreläsning kring förbundets talangsatsning med Daniel Bergqvist
- Tvådagars resa till Sweden International Horse Show där vi bland annat såg
• Inomhus fälttävlan
• Masterclinic med Ingrid Klimke
• Masterclinic hoppning Sylve Söderstrand &Henk Nooren
• Tävlingar i världsklass på Friends Arena

Teorin har haft boken Hästens grundarbete Pether Markne.

Fysträningen har bl a innehållit fystest hos försvarsmakten där flera av våra deltagare klarade fyskraven för yrkesmilitär.
” En förälder jämförde detta projekt med att för första gången känns det som vi börjar närma oss fördelarna som finns inom lagidrotten”Träningsgrupper för häst och ponny åren 2016 - 2018

Syftet med projektet har handlat om att behålla och skapa en ökad gemenskap bland de medlemmar som inte längre rider på ridskolan. En stor del att har varit gemensam träningtid i form av ridhustid på Grevagården som varit mycket uppskattad. 


 

Ryttarutbildning - Unghäst åren 2018 och 2019

Ett flerårigt projekt som berört många på ridskolan, känns som de flesta vet att Jutagården satsar på att köpa unga ponnyer, 2-3 år gamla, för att rida in själva. Detta har gett stor inblick i hur processen ser ut att vara helt ohanterade som häst och sedan under en tre årsperiod bli fullt verksam som ridskoleponny. I projektet har det varit en lite mindre grupp med 10 deltagare som haft större ansvar och arbetat med den dagliga skötseln och hantering. Dock har alla ridelever följt arbetet och väntat på chansen att få rida dem vid sin ridlektion.
Samarbetet med svenska uppfödare känns helt rätt och fått uppmärksamhet i organisationen. Raser som kan nämnas är New Forest och Gotlands russ. Två av hästarna gick till riksfinalen varav en vann. Vilket är kvitto på kvalitativ unghästutbildning bedriven på och inom en ridskola. Vi är på rätt väg med våra hästar. 


 

För säkerhets skull år 2020

Vi kunde köpa in 18 hjälmar och 4 västar. Känns väldigt bra att säkerheten är jämlik och oberoende av om man är ny på ridskolan och inte kunnat köpa sin utrustning än eller har knappa resurser.


 

Inspirera unga att utvecklas inom ridsporten år 2020

Projekt vars syfte var att utveckla verksamheten så fler unga väljer att stanna kvar i ridsporten.
Enklare tävlingsformer var huvudområdet och där ingick käpphästhoppning, Blåbärshoppning samt ett flertal tillfällen med dressyr och hoppning som genomfördes under tävlingslika förhållanden.


 

Ytterligare projekt hos SRS


- Grönt kort
- Ungdomsledarkurs
- Sarg i Ridhus
- Basutbildning
- M fl
Image Thumbnail

 
 
 

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde